Преди малко повече от седмица Depeche Mode представиха видеото към песента

...
Преди малко повече от седмица Depeche Mode представиха видеото към песента
Коментари Харесай

Татяна Йолинска - българката в най-новия клип на Depeche Mode

Преди малко повече от седмица Depeche Mode представиха видеото към песента " Wagging Tongue " от последния им албум Memento Mori. За огромна наша изненада клипът освен е сниман в България, а участие в него взимат и родни артисти. А едно от открояващите се лица е на Татяна Йолинска. На 25 години от София, зодия везни, тя приключва актьорско майсторство за трагичен спектакъл в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " в класа на проф. Ивайло Христов през 2021 година Описва себе си като старателна, надарена и тъжна.

Обича да чете, да написа, да гледа филми, да чисти, да прекарва време с другари, да пие бира, да си почива, да плаче и да се гушка с котките си. Чувства се свободен човек, който не се оплаква от липса на свободно време, въпреки от време на време да има потребност от малко повече такова уединено с приятеля ѝ.

Всеки, който я познава добре като персона, знае, че най-вече от всичко почита честността, гения, хубостта и устрема да подхождаме с схващане и с положително към света и останалите хора.

Актрисата пък е по-скоро бунтарка. Обича да е моторът на някаква концепция и реализирането ѝ. Не ѝ харесва обаче да слуша по какъв начин други разискват хора, събития, представления, филми. " Предпочитам да се приказва по-малко, думите ме изморяват. "
 Снимка 621206

Татяна няма прецизен спомен кое за първи път я притегля към актьорската специалност, само че откогато се помни, желае да показва себе си обществено. " Да ме гледат, да ми обръщат внимание, да ми се доверяват, че мога да запаля хората против себе си. Да играя с въображението и възприятията им, да споделим дружно света на концепциите. "

Е, в последно време счита, че не е доста добра в това да открива ентусиазъм във и отвън себе си. Но пък знае, че това, което най-вече я пали и продължава да поддържа искрата на любовта към актьорството, са ежедневните магични случки, за които постоянно оставаме слепи. " Те са всичко, което ми би трябвало. "

Татяна в никакъв случай не си е представяла какво желае и не желае да изиграе, тъй като желанията ѝ са свързани по-скоро с кого желае или не желае да работи. " Като се замисля обаче, може би бих желала Марта от " Кой се опасява от Вирджиния Улф ". Но до тогава ще мине много време. "
 Снимка 621203

Не може да назове съответно име и на собствен сътрудник, с който мечтае да показа една сцена, само че всеки, който се държи усърдно към работата си и търси информация, с цел да обогати процеса, откровено я въодушевява. " Винаги е чест да работя с такива хора ", не се тормози да признае младата актриса. Точно, както не се тормози да отдаде заслуженото за усиления труд на други артисти в театъра. Затова и предлага да гледаме постановката " ДОМ " в Ателие 313 по " Вишнева градина ". " Различно е, свястно е, занимателно е и сътрудниците са свършили доста работа, което е хубаво да се прави оценка. "

Филмът, който последно е гледала и се е запечатил в съзнанието ѝ, е драмата Elephant от 2003 година на режисьора Гус Ван Сант ( " Добрият Уил Хънтинг " ). " Впечатли ме доста снимането на сцените в един кадър и това, че историята е много тежка и по автентичен случай в едно учебно заведение в Съединени американски щати някъде през 90-те. "
 Снимка 621205

Освен за спектакъл и кино, нямаше по какъв начин да не си поговорим с Татяна и за музика - по-конкретно за тази на Depeche Mode. И по какъв начин да не го създадем, откакто й беше поверена основната роля във видеото към най-новата им ария.

Татяна не се е срещала персонално с членовете на Depeche Mode - Мартин Гор и Дейв Геън. Тях виждаме и единствено в един единствен кадър във видеото, който обаче е сниман отвън България. Въпреки това, младата актриса има какво да опише и за клипа, и за работата си с екипа на групата.

Клипът нa Depeche Mode, сниман в България

И с присъединяване на български артисти

Какво е възприятието да снимате клип за Depeche Mode?

Много съм щастлива и признателна, че такива експерти ми се довериха и не стопираха да го вършат даже и за секунда по време на фотосите. Постоянно ми благодаряха, че съм там. Чувствах се извънредно потребна.

Как и кой избра вас тъкмо за едно от лицата в клипа?

Харесали са ме по фотография от една кастинг организация, повикаха ме и снимаха по какъв начин се карам. След това бях на наново прослушване за среща с режисьора и продуцента на клипа, които бяха от Англия. Помолиха ме да викам с цяло гърло, аз го направих, и по този начин. Явно съм крещяла доста безапелационно.

Какво се случва във видеото " Wagging Tongue "?

Хората са изгубили дарба да приказват, споделят единствено с писане. Единственият метод да приказват е под вода, само че когато сдържаш дълго време нещо в себе си, най-после то постоянно излиза деформирано, остро и като патрон наранява индивида против теб.

Колко време снимахте?

Снимките продължиха два дни. Най-интересното беше, че бяхме мокри през множеството време и с дунапренови костюми, с цел да не замръзнем, а събличането и обличането им беше много неуместно и доста занимателно за мен и сътрудниците от дрешника.

Кои са обичаните ви песни на Depeche Mode?

С " Enjoy The Silence " имам сантиментална история, по тази причина тя постоянно ще ми е на топло място в душата. Други съответни песни не мога да избера, по-скоро бих си избрала два обичани албума. Това са Violator oт 1990 година и Ultra от 1997 година, когато съм се родила. Свързвам ги с интервал от живота ми, в който съм била доста щастлива.

Какво да чакаме от вас?

В момента работя по късометражен филм по мой сюжет, а другояче може да ме гледате в BURNOUT - моноспектакъл по мои текстове в.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР